PŘEDNÁŠKA NA CRYPTOFESTU

Written in

by

Tak a mám to za sebou. Nakonec se ta přednáška ale povedla. Pravda místo host sem tam na jednom místě měl hoset a zrovna na tak nepřehlédnutelném místě, kde byly na tom slajdu jen 3 řádky, ale to se hold stává, když člověk budí přítelkyni den před tím po půlnoci aby mu to zkontrolovala.

Ale prý sem nebyl nejhorší. Přednášející co povídal před tím mým příspěvkem prý posílal ty svoje slajdy v pět ráno. Na to že ta jeho přednáška začínala už v devět jako první je to docela drsné. Další věc co mne opravdu mrzí je, že jsem nezdůraznil, že jak jsem při té přednášce předváděl vyvázání tunelu, tak ta Moskva bylo to hardwarové AP, které leželo vedle toho notebooku mé přítelkyně. Tolik jsem se soustředil abych neudělal nějakou drsnou chybu, že jsem tohle zapomněl vysvětlit. Každopádně slajdy a můj příspěvek do sborníku najdete tady.

Kolem takovýhlech akcí se vždy pohybují sqělí lidé, což sem si potvrdil na afterparty, kde se líbilo i mojí přítelkyni. Bylo to takové příjemné posezení a poklábosení v hospodě kousek od karláku u velmi dobrého jídla. Myslím, že pokud budu mít téma, tak na openweekendu nebo installfestu bych zase velice rád něco přednesl.

PROČ SE NEMOHU PŘIHLÁSIT NA CISCO NETACADEMY WEB?

Ano už je to tak. To že sem za minulý semestr dostal samé jedničky (poprvé od první třídy na základce) se mi děsně vyplatilo. Tentokrát totiž poprvé Csico academy u nás na Felu vybírala podle průměru za poslední semestr a ne podle těžkého testu na anglickou gramatiku (který už jsem zkoušel 2x marně). Získat certifikát na téhle instituci je mým snem už od prváku. Vlastně jeden z důležitých argumentů pro Fel byla právě cisco academy. Učí se tam právě to co je mým koníčkem: síťařina.

Výuka tam probíhá tak, že nám vždy lektorka řekne že si máme probrat další kapitolu, upozorní nás na ty důležitější věci co tam jsou a vyzkouší si nás z látky lekcí minulých. Teda tohle zkoušení moc vliv nemá, spíš je to abychom si ujasnily některé sporné momenty. Studium a testování pak probíhá tak, že se doma přihlásím na web cisca a tam si pak procházím elektronická skripta, částečně ve flashi interaktivní a až to projdu, tak na 2 dny v týdnu jsou otevřené testy z těch lekcí a tam se dozvím co si mám ještě projít jednou. Jediný důležitý test ale bude až na konci, kdy ho musím udělat minimálně na 80%.

ProblĂŠm ale je Ĺže od Evči kde trĂĄvĂ­m asi pĹŻlku tĂ˝dne sem se na ten vĂ˝ukovĂ˝ web nějak nemohl přihlĂĄsit. Ani z mozilly, ani z exploreru ani z nově nainstalovanĂŠho firefoxu. AĹž dnes jsem zjistil čím to je. JejĂ­ tatĂ­nek mi poradil, Ĺže na XP SP2 (ji sem tam ale jeĹĄtě SP2 nedal, protoĹže podle reakcĂ­ na netu by mi pak přestala fungovat openvpn 1.6, bez kterĂŠ se od nĂ­ na net nedostanu), ale přivedlo mne to na myĹĄlenku zkusit zakĂĄzat Norton Internet Security, coĹž je takovĂ˝ osobnĂ­ firewall. No a co myslĂ­te. Mne samotnĂŠho by v Ĺživotě nenapadlo, Ĺže se na nějakou strĂĄnku nemohu přihlĂĄsit jen proto, Ĺže tenhle soft chrĂĄnĂ­ mĂŠ osobnĂ­ Ăşdaje. Přesně tak se ta funkce jmenuje. Muselo se tam nadafinovat vlastnĂ­ profil a tam vypnout zaĹĄkrtĂĄvĂĄtko „UmoĹžnit ochranu osobnĂ­ch ĂşdajĹŻ v prohlĂ­Ĺžeči“.

No hlavně, že už mohu studovat. Tak jak že to je s těmi kabely?

Tags

Categories

Napsat komentář