wpa podpora ipw2200

Written in

by

Včera jsem konečně rozlouskl problém, který měla moje interní síťovka s podporou wpa v linuxu. Problém byl ze jsem to pořád spouštěl nějak takhle:

# wpa_supplicant -ieth1 -c /etc/wpa_supplicant.conf -Dipw
ioctl[IPW_IOCTL_WPA_SUPPLICANT]: Operation not supported

Problém byl v používaném driveru ipw. Vyhazovalo to pořád takovéhle chyby jako jsou na druhém řádku. Odpověď jsem nakonec vygooglil tady.

Bylo potřeba místo něj použít driver wext (že prý se změnilo nějaké api v ipw2200 driveru nebo co). Jen připomínám, že sem si předtím nainstaloval nejnovější ebulid IPW2200 a wpa_supplicantu. BTW v gentoo se dá ten driver nastavit tady: /etc/conf.d/wpa_supplicant

No a už to běhá, hezky s 63 bajtovým klíčem a velmi krátkou dobou mezi měnami klíčů (nemusím tu taky prozrazovat všechno o zabezpečení své sítě, že?). Důležité je, že jestli jsou mé informace správné, tak je tohle zabezpečení na rozdíl od původního WEPu téměř neprolomitelné.

Ĺ koda jen, Ĺže sem snad jeĹĄtě nepotřeboval WPA připojenĂ­ z notebooku, ale uĹž brzo budu nastavovat WPA připojenĂ­ na zaurusovi (to bude panečku jinĂŠ kafe – kdo by se na zĂĄchod tahal s celĂ˝m notebookem, ale na zaurusovi pokračovat přes ssh v rozdělanĂŠ prĂĄci – to potřebuju docela často).

Tags

Napsat komentář