TEORIE POLE

Written in

by

UĹž jen 2 dny a budu rĂĄno vstĂĄvat na zkouĹĄku z Teorie elektromagnetickĂŠho pole. ZatĂ­m jde učenĂ­ docela dobře a vĹĄechny ty vzorečky se dvěma hady v krouĹžku a s těma rotacema a divergencema, se zdajĂ­ bĂ˝t docela povědomĂŠ. V podstatě to jsou vĹĄechno věci co jsme brali uĹž jednou ve Fyzice I a pak II a ten zbytek je lĂĄtka TO a troĹĄku okořeněnĂŠ MateriĂĄlama. SlyĹĄel jsem, Ĺže někdy koncem ĹĄedesĂĄtĂ˝ch let se tomu předmětu prĂ˝ říkalo Erotika! Nejdříve jsem nechĂĄpal proč, ale pak jsem se vrĂĄtil nad ty vzorečky, uviděl jsem Maxwellovy rovnice a hned mi to doĹĄlo. Je to pořádnej grupáč. Ono se stačí podĂ­vat třeba na to řeckĂ˝ velkĂ˝ fĂ­Ă­, kterĂ˝ vypadĂĄ jako vyĹĄpulenĂĄ jedna část těle no a kdyĹž se k tomu přidajĂ­ ty dvjice souloŞícĂ­ v tĂŠ obruči…

No ale o tom jsem mluvit nechtěl. Jen jsem si chtěl poznamenat, že jsem narazil na tenhle slovník a že mne napadlo, že už je na čase udělat volně šiřitelný slovník taky na palma. No ale ze všeho nejdřív se budu muset vypořádat s tím, proč mi na palmu nechodí korektně zároveň čeština a francoužština.

No a taky si po zkoušce udělám radost, zajdu do monimi a koupím si asiergonometrickou klávesnici a pak taky 100kovej switch pro mojí domácí síťku. Jen doufám, že ten balkónový počítač co mám připravený pro czfreečko, co bude mít jen 10tkovou síťovku to nebude srážet zpátky na 10. To bych pak asi do serveru narval další kartu a hnal to přes starej dobrej koax, kterej jsem tu někde vyhrabal.

—–

No a dále mně v souvislosti s dopadením viraře Blastra.B a hlavně v souvislosti s hacknutím linuxzone.cz napadla myšlenka, že když už dělám ten news blog, tak bych tam mohl čas od času napsat něco zajímavého z počítačového prostředí. Mám na mysli nějaké sjetiny historie hackování atd co by vyprávělo zasvěceným příběh stejně jako povídka.

Tags

Napsat komentář