SAMSUNG SGH-C100

Written in

by

Moje draha polovicka si v pondeli rozbila svuj mobilek ktery jsem ji kopil asi pred 2,5 roky k narozeninam. Uz pred prazdninami ji rodice nabizeli, ze ji koupi novy, ale ona nechtela. Nejak ji vypadnul z tasky a kdyz ho znovu zapnula tak uz nefungoval display. Ne ze by byl praskly nebo tak neco, ale proste nesvitil ani jeden bod. V servisu jeji mamince rekli, ze by museli objednat cely novy display a vzhledem k tomu, ze uz se nove nevyrabeji, bylo by to asi dost drahe. No co zbyvalo, musel jsem se s evinkou podivat po cesnych mobile sajtech a najit nejaky novy, ne moc drahy mobilek.

Pro podobne hledani mobilu jsou k nezaplaceni jednak srovnani na mobil.cz, kde se da vyhledavat podle jednotlivych schopnosti a vlastnosti mobilku (tak treba my jsme meli pozadaveky: Java (kuli icq klientovi), pamet na SMS, WAP, GPRS (uz jsem ji naucil hledat spojeni mhd na mobilu) a pak budik). Kdyz jsme to zadali, tak nam vypadlo nemnoho mibilu, z nichz velka vetsina byli predrazene Nokie. To kolik aktualne stoji jsme zase zjistili na prehledu mobilmanie.

Jako vytez z toho jednoznacne vysel Samsung SGH-C100, ktereho si hned v sobotu koupila od oskara za 5600. Na to co vsechno umi je to dokonala cena. Hned jsme se do toho mobilku zamilovali.

Jako software pro komunikaci s pocitacem existuje primo od samsungu program EasyGPRS soucasne ve verzi 2.1.5. Jedine co neumi je nahravat pres infra Java aplikace. Obzvlast mam zalusk na to vyzkouset Nejakyho icq klienta. Nejvic se mi libi mobicq, hlavne proto ze je to opensource.

Tags

Napsat komentář