BIOS TUNING

Written in

by

Vcera se mi zda se konecne podarilo vyresit problem s vykonem meho pocitace. Problem nebyl nakonec nikde v mem linuxiku (pravdam ohl bych si pohrat jeste s nejakymi signifikantnima nastavenimi v /proc ale problem by to na beton nevyresilo), ale problem se ukazal byt v mem biosu.

Napadlo me na googlu hledat heslo ‚tuning bios‘ no anslo mi to mimo jine i tuhle sqelou stranku. No a podle zde uvedenych rad jsem pozapinal/povypinal/snizil/zvisil ruzne hodnoty v biosu a najednou mplayer nema problemy. Myslim ze mplayeru nejsis nejvic vadila zapnuta shadowram. Diky predmetu soj a nasemu guru scicicimu Cimbalovi uz konecne zhruba vim co si pod tim mam predstavit. Druha vec na kterou se chce pri experimentovani zamerit je pci zbernice.

No ale ted uz musim zase delat ulohu5 aneb softwarovou lupu pod dosem v assembleru.

————–
22:40
NAHLED VE FOTOGALERII

Prave jsem prisel proc mi nefungovlay nahledy v tomhle weblogu. Jednak jsem samozrejme musel zapnout GD podporu v php, coz jsem udelal jednoduse nainstalovanim prislusneho debianiho baliku ale stejne to nechodilo. Pak jsem zkousel prepsat ve fajlu images_thumbnail.php prepsat nazev funce ImageCreateTrueColor na ImageCreate ostatne jak je doporucovana primo v tom fajlu. Nic vsak nepomohlo, ale nakonec jsem na to prisel. Stacilo zmenit v konfiguraku wordlogu v include/config.php spravne hodnotu promenne IMAGES_COMPAT z FALSE na TRUE. No a dynamicke nahledy uz se vesele vytvareji.

Tags

Napsat komentář