DEPRESE Z LS

Written in

by

Tak po tom velkem uspechu minuly tyden kdy jsem rozlousknul jednu optimalizaci na SOJ na me v patek padla silena deprese. Nas cvicici z logickych systemu pro nas udelal specialni hodinu, kde se probirala predchozi pisemka, protoze v nasi skupine dopadla katastrofalne. Bylo to tak, ze maximum bodu bylo 15 a musel se napsat minimalne na 7 aby nebylo nutne jej opakovat. No a ja sem z nej dostal 4! A to sem zdaleka nemel nejmin bodu. Vlastne na tom cvicku, kde nam predvedl vzorove reseni byly skoro vsichni. Nebo aspon 2/3.

Duvodem ani tak nebylo ze bych to neumel, naopak, myslim si ze skoro vsemu dost rozumim, jsem jeden z mala kteri chodi na prednasky (teda reknu vam, prednaska v 16:15-18:30 v pretopene velke poslucharne, kde navic skoro uplne zhasne aby ty slajdy s gigantickymi tabulkami plnymi nul a jednicek, ktere navic prednasejici cele predcita….). Navic jsem cely vikend pred tou pisemkou stravil pocitanim ruznych prikladu.

Jenze.

Ta pisemka nebyla na znalosti, ale spis psychologicky test, jak je clovek schopen zvladat veliky casovy pres. Meli sme na to podle cviciciho prej 45minut (ja sem si skoro jisty, ze jsme na to meli jen 30) no a za tu doby zvladnout 5 prikladu, kde se treba upravoval dlooouhatansky vyraz, kde byly 3 promenne a stridaly se jen jejich kombinace vcetne carek na nimi (to znamena negaci) … no proste disgrafik jako ja nema sanci neco neprehlidnout. Navic se bodovali jen vysledky, takze treba v jednom prikladu jsem se prepsal v Karnaughove mape s jednou jedinou jednickou (prehlid jsem se v jedne promnene) a uz jsem stratil komplet 4b za cely priklad.

Takova perlicka: jak psal na tabuli reseni, tak u jednoho z tech prikladu to zabralo skoro 20 minut a navic mu to nakonci vyslo blbe! A to nikam nespechal a navic mel v ruce papir s rozepsanym resenim!!!

Problem je, ze v patek budu psat opravnou pisemku a kdyz ji nenapisu, tak zbohem zapocte a napresrok se s timhle uzasnym predmetem setkam znovu 🙁

Ta opravka ovsem ma svoje bonusy. Tak jednak se zda ze bude jeste o neco tezsi! Druhak 7 bodu jako spodni hranice zustava, ale maximum uz je jen 12 🙁

No a pritom stacilo, aby nam na zacatku semestru nezmenili cviciciho. Ten nas totiz ty hrozny pisemky dostava od Janese. To je prednasejici. To takovy Brachtl (toho jsme tam meli napsaneho puvodne) sice prej nic poradne nevysvetli, ale zato ta pisemka u nej byla dosti davacka. Prej to neudelalo jen mizive procento lidi. Poradne me nastval jeden spoluzak z francouzstiny, z ktereho vypadlo, ze u brachtla dostal 17 bodu z 15ti (ctete spravne!) protoze mu tam prej stihl vysvyhnout jeste jedno alternativni reseni! No ja bych se picnul!

No myslim ze asi pujdu dal resit dalsi priklady z tech LS. Problem ovsem je, ze nemam zadnou poradnou zbirku prikladu. Ty fragmenty cvicebnich skript ktery jsou na strankach predmetu bohuzel neobsahuji vysledek a uz je mam vsechny projity a az na par opravdu rozsahlych chutovak je mam vyresene.

No a az napisu tu pisemku (jestli ji napisu) tak musim doresit semestralku! Vlastne semestralky. Do vanoc bych jeste rad stihnul tu z databazi.

Cili pokud po me neco chcete, tak prosim prijmete moji hlubokou omluvu, ale nejde to.

PS: aby tohle nebyl tak depresivni zaznam tak tu jeste jedna poznamka. Evik se dnes dozvedela vysledky toho predterminu, co delal v patek. Byla to psychologie na FHS, kde tenhle rok zacala studovat a dostala z ni 6 ze sesti kreditu, takze neco jako jednicka s hvezdickou!

Tags

Napsat komentář