CACHE A PÁR ODKAZŮ VOLNÉHO DNE

Written in

by

Dnes bylo ve ĹĄkole volno. Ve středu mĂĄm normĂĄlně jen 2 hodiny – cvičenĂ­ a přednĂĄĹĄku z předmětu PřírodovědnĂ˝ obraz světa. DĂ­ky sportovnĂ­mu dnu jsem tak o ně přiĹĄel. No a kdyĹž uĹž mluvĂ­m o předmětu POS, zrovna včera jsem si cestou ze ĹĄkoly na palmu pročítal scienceworld a naĹĄel jsem tam moc hezkou recenzi knihy Fyzika a astronomie na přelomu tisĂ­ciletĂ­. Teda recenzi. Ona je to spĂ­ĹĄ opěvnĂĄ Ăłda (a autor se tĂ­m netajĂ­). MĂĄm opravdu chuĹĽ si jĂ­ koupit a navĂ­c je autorskĂ˝ kolektiv převĂĄĹžně z katedry fyziky z FELu (kniha vznikla pod vedenĂ­m prof. KulhĂĄnka).

Abych řekl pravdu tak mi to ani moc nevadí že dnes nebyla škola, protože s tím jak se blíží konec semestru je toho čím dál tím víc co je potřeba udělat. Konkrétně dnešek jsem strávil vypracováváním domácího úkolu na téma simulace cache pamětí. Pěkná fuška i když jsem využil některé znalosti z předmětu unix a napsal jsem si na tu největší otravu (tedy vyzobávání a přepisování výsledných hodnot z textových souborů do tabulek) napsal jednoduchoučké skriptíky:

[naxsite:~/u/aps/cache/2_stup_assoc 20:34:08 Wed May 12]
$ cat run_dinero
#! /bin/sh
export DINERO_PATH=/home/nax/u/aps/cache/dineroIV

echo Simulation started at `date`

for SIZE in 4 8 16 32
do
echo „Size ${SIZE}k“
for ASOC in 1 2 4 8 `expr $SIZE \* 1024 / 32`
do
echo Running Tex traces for ${ASOC} assoc cache.
$DINERO_PATH/dineroIV -l1-usize ${SIZE}k -l1-ubsize 32 -l1-uassoc ${ASOC} -l1-uccc -informat d < $DINERO_PATH/traces/tex.din >${SIZE}k_tex${ASOC}.rpt
done
done

echo Simulation finished at `date`

[naxsite:~/u/aps/cache/2_stup_assoc 20:34:14 Wed May 12]
$ cat gen_table_MR
#!/bin/bash

echo „ASOC|1|2|4|8“

for SIZE in 4 8 16 32
do
echo -n „${SIZE}k|“
for ASOC in 1 2 4 8 `expr $SIZE \* 1024 / 32`
do
echo -n „`fgrep ‚Demand miss rate‘ ${SIZE}k_tex${ASOC}.rpt | tr ‚.‘ ‚,‘ | tr -s “ “ | tr „\t“ ‚ ‚ | cut -d ‚ ‚ -f 6`|“
done
echo „“
done

Před chvilkou jsem se dĂ­val na novinky na slashdotu, abych troĹĄku odpočinul a narazil jsem tam na jeden opravdu zajĂ­mavĂ˝ odkaz. JednĂĄ se o google blog. Zrovna vznikl a sem zvědavĂ˝ jak se to bude vyvĂ­jet dĂĄl. Úplně nejlepĹĄĂ­ kdybych si ho mohl stahovat do palmu. JenĹže jestli to udělajĂ­ stejně jako v jinak vĂ˝bornĂŠm českĂŠm blogu Gadgets – Hi-Tech hračky, kde je to vĹĄechno na jednĂŠ strĂĄnce, takĹže ta se pořád prodluĹžuje a prodluĹžuje…

Na závěr si tu chci poznamenat ještě jeden odkaz na který jsem narazil na jednom irc kanálu. Je to bazar starších notebooků. Když vidím některé svoje spolužáky jak na přednáškách přes wifi brouzdají na internetu mám nezřízenou chuť si nějaký notes koupit. Chtělo by to nějaký co nejlehčí a nejmenší a nemusí být nijak zvlášť výkonný (řekněme něco nad 300MHz by mělo na linuxový desktop s mozillou v pohodě stačit). No snad to o prázdninách dopadne.

Tags

Categories

Napsat komentář